Luukku 13: Eläinten joulu - kodittomat ja uhanalaiset

Eläinten joulua tuossa jo käsiteltiinkin aiemmin, mutta yltiöeläinrakkaana ihmisenä ajattelin katsoa sitä vähän toiseltakin suunnalta.

Kaikki kodittomat eläimet on aina olleet mulle lähellä sydäntä, ja monelle sellaiselle on kotikin tullut annettua. Esimerkiksi kun joitain vuosia sitten olin suunnitellut hankkia pitkästä aikaa syyrialaisen hamsterin poikasen, niin sen sijaan tulikin 3 aikuista gerbiiliä. Ei ne sinänsä olleet varsinaisesti kodittomia mutta etsivät uutta kotia. Ajattelin että ne tarvii sitä kotia enemmän kuin joku hamsterinapero, joka ei siinä vaiheessa ole vielä edes syntynytkään. Siitä lähtien meillä on sitten ollut koko ajan vähintään 2 gerbiiliä, ja tulee varmaan olemaan aika kauan jatkossakin, on nuo sen verran mukavia otuksia.

Lisäksi uhanalaisten eläinten vointi on asia, jota pidin jo lapsena tärkeänä, voimatta kuitenkaan vaikuttaa siihen silloin mitenkään. Olin jo teini-ikäinen, kun löysin mahdollisuuden auttaa niitä myymällä WWF:n tuotteita ja keräämällä rahaa, ja mikä kivointa, siitä jäi jokunen markka (kyllä, siihen aikaan oli niitä legendaarisia markkoja!) omaankin taskuun. Se oli kivaa ja jos viitsisin ikäni puolesta, niin tekisin sitä vieläkin… :D Se oli kuitenkin tarkoitettu ilmeisesti lähinnä lapsille…? (Toim.huom. Pikainen googlettelu kertoi, ettei kyseistä myyntisysteemiä ole ilmeisesti enää edes olemassa. Sinänsä harmi.)

Haluankin muistuttaa teitä, että pienilläkin eläin- tai luonnonsuojelullisilla teoilla on vaikutusta. Apua tarvitaan monella suunnalla aina, ja jokainen voi auttaa jos haluaa. Rahallisen tai materiaalisen avun ei tarvitse olla valtava, ja jos oma tilanne ei sitä salli (en ole mikään pohatta työttömänä itsekään) niin on myös täysin ilmaisia keinoja.

Monella paikkakunnalla on joissain kaupoissa paikalliselle löytöeläintalolle ruokakeräyksiä. Tämä toimii siis siten, että ostat eläimille ruokaa kaupasta, ja jätät sen keräyspisteelle.
Ellei omalla paikkakunnalla tällaista ole, voi ruokaa tai muuta tarvittavaa viedä itsekin paikanpäälle löytölään, ne otetaan varmasti ilolla vastaan. Usein on pulaa jostain tietystä tuotteesta, esimerkiksi kissojen penturuuasta tai matolääkkeestä. Näistä kannattaa tiedustella etukäteen, jos haluaa spesifoida lahjoituksensa :)

WWF:lle voi lahjoittaa haluamansa summan, ryhtyä kuukausilahjoittajaksi, tehdä joululahjoituksen vähän isommallakin summalla… Itselleni oli uusi juttu että kuka tahansa voi perustaa maksutta keräyksen, jonka kautta voi pyytää ihmisiä lahjoittamaan esimerkiksi merkkipäivän kunniaksi rahaa jollekin tietylle kohteelle. Tämä on ihana idea, ja ajattelinkin tehdä jonkunlaisen joulukeräyksen vielä tänä vuonna, kun vaan ensin pääsen lahjoituksen kohteesta selvyyteen itseni kanssa.
Lahjoituskohteita toki on ihan valtavasti, jo pelkästään kotimaisilla yhdistyksillä ja löytöeläinkodeilla, ulkomaisista sitten puhumattakaan. Jokainen tietenkin valitsee omansa, tässä nyt muutama vinkki :)

Muistetaan näitä nyt kuitenkin muutenkin kun jouluna! <3 <3 span="">

Kommentit