Ketogeeniseen ruokavalioon sopivat taco-pyörykät

Näiden ketogeenisten pyöryköiden resepti syntyi vähän niin kuin vahingossa – kaapissa sattui olemaan tacomaustepussi, josta mies kysyi, että voisiko sillä maustaa ainakin osan ihan vaan kokeeksi. No maustoin kyllä koko taikinan, mitä sitä suotta kokeilemaan ensin parilla pullerolla, että minkälaista tulee… Lisäksi cheddar-juustodippi oli menossa vanhaksi, joten kaavin purkin pohjalta loput taikinaan. Ja tuli muuten sellasia, että näitä tehdään toistekin! 

Monen mielestä nämä ei sovi ketogeeniseen ruokavalioon varmaan ollenkaan, koska käytetään valmismaustetta (jossa on joo kyllä paljon hiilaria/100g, mutta! itse tuotetta on pussissakin vain alle 30g, ja se sekoitetaan koko taikinamassaan…) sekä prosessoitua maitotuotevalmistetta. Minä en vaan ole niin tiukkislinjalla näiden asioiden suhteen, mulle tärkeämpää on ruuan maku ja sen helppous ja tietenkin myös suht edullinen hinta, kuin se että onko siinä mausteessa nyt kenties hiilihydraatteja. 
Jos sitä ei laita sadalla grammalla punnittavasti, ei sillä pahemmin ole mitään merkitystä. Pidemmittä puheitta, asiaan!
 
Ainekset:
 
700 g jauhelihaa (käytin 22% sika-nautaa)
1 Original Taco Spice Mix-pussillinen
50 g Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddaria
1 kananmuna (kuorineen noin 60g)
mausteita oman maun mukaan

 
Tuo Koskenlaskijan määrä on vain suuntaa-antava, se voi olla mitä vain oman mieltymyksen mukaan, itse tosiaan heitin purkinpohjan jämät. Mutta reseptin ravintosisältö on nyt tuon määrän mukaan laskettu.
 
Kaikki sekaisin kulhossa, vaivaa taikinamassasta tasainen.
Pyörittele 20 pyörykkää, tulee ihan mukavan kokoisia. 

 
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Halutessasi esipaista pannulla ensin niin että pinta saa väriä, vähennä sitten uunitusaikaa hieman.

 
Ravintosisältö / 100 g:
Energia 280 kcal / 1161 kJ
Proteiini 16,9 g
Hiilihydraatti 2,3 g
Rasva 22,6 g
Suola 0,3 g


tacopyörykät

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!
Pysytäänhän kuitenkin asiallisella linjalla :)