Luukku 8: Eläinten joulu


Meillä on aina tapana ostaa lemmikeillekin jotain joululahjaksi, yleensä jotain sellaista, minkä ne ymmärtää kivaksi asiaksi. Ei siis vaikkapa paketillista matolääkettä kissalle tai uutta kakkapussipidikettä koiran talutushihnaan... :D 

Gerbiilit on usein saaneet jonkun pähkinänami-pussukan, josta saa jouluaattona extraherkut, ja sitten pitkin vuotta herkkupalan aina silloin tällöin. Muistan kun aikoinaan oli rotille ja hamstereille iso pussi saksanpähkinöitä, ja vapaana huoneessa lenkkeilevä rotta sitten juoksi iso pähkinä suussaan ympäri huonetta, etsien paikkaa johon sen voi mennä piilottamaan ja nakertelemaan :D En vieläkään käsitä, miten se sitä kykeni kuljettamaan, mutta kai siitä röpelöstä pinnasta tai saumakohdasta sitten sai terävillä hampailla hyvän otteen.

Tänäkin vuonna gerbiileille on luvassa jokin namipussi, en vielä tiedä minkälainen, se selviää myöhemmin kun pääsen tutkimaan lähimmän eläintarvikeliikkeen valikoimaa.

Rasse (koira) saa varmaan jonkun valtavan puruluun tai uuden lelun, tai molemmat. Meillä vaan tuppaa noita leluja kertymään, kun niitä ei raadella hajalle, ainoastaan leikitään ja hoidetaan. 

Nyt kun meillä tosiaan viimeinkin on takapiha missä voi ruokkia lintuja, niin laitan niillekin aattona varmaan jotain siemenseoksen lisäksi. Ei mitään ihmeellisyyksiä, mutta kourallinen tai pari pähkinöitäkin on jo herkkuateria (joskaan ei niin terveellinen, mutta siellä on onneksi muutakin) joka ehkä hyvällä tuurilla voisi houkutella oraviakin paikalle. Niitäkin tuossa lähistön puissa hyppelee, mutta pihalla asti en ole vielä nähnyt.

Ruokapöydän antimista Rasse saa joulunakin maistella pienen hyppysellisen verran vähän kaikkea, ellei se ole erityisesti kiellettyä tai muuten sille haitallista. Niin meillä mennään muutenkin, "jaan" omat evääni tuon kanssa aina :D Määrät tosiaan on vain sellasia korkeintaan peukalonpään kokoluokkaa, ei mitään sen suurempaa, ja koiralla painoa noin 30kg joten se ei onneksi niistä määristä liho vaikka välillä herkutteleekin :) 

Minkälaisia lahjaideoita teillä tulee mieleen eri eläimille? Miten eläimet viettävät teillä joulua? :) 

Kommentit