Oili-Maria


Olen vuosimallia -83, ja kotoisin pohjoisesta, läheltä Lapinläänin rajaa. Sieltä, missä kesä alkaa suunnilleen Juhannuksesta ja loppuu syyskuussa, näin kärjistäen. Lumen ja pakkasen valtakunnasta, pienestä maalaiskylästä, laskettelua harrastavat varmaan ehkä tunnistaakin ainakin etäisesti nimen Syöte :)

Monien mutkien myötä olen päätynyt Lahteen, josta tosin on ihan justkohta muutto vajaat 100 km ylöspäin, maalaismaisemiin Etelä-Savon puolelle.

Tykkään kovasti paljon: 
Eläimet (meillä asustaa tällä hetkellä omia eläimiä 2 gerbiiliä ja koira)
Kahvi
Tee
Kaikenlainen käsillä tekeminen, käsityöt, askartelu (kortteja, koruja...), ylipäätään kaikki näpertäminen
Lähes kaikki ihana kimaltava blingbling :D Kyllä, tykkään kovasti myös harakoista, lempparilintuja!
Lukeminen, joskin uutena juttuna latasin just Storytellin tutustuakseni myös äänikirjojen maailmaan
Plannerointi, tämä menee osittain tuohon askartelupuolellekin
Kaikki luova tekeminen, varsinkin jos osaisin toteuttaa kaikki ideani... 
Valokuvaus, tätäkin opettelen edelleen
Kynttilät, koiran huiskiva häntä hieman vain rajoittaa niiden polttamista kotona
Syksyn ihana kirpeys ja värit
Kevät, se miten kaikki herää luonnossa henkiin talven jälkeen, myös minä
Harry Potter-aiheiset asiat, vielä joskus hankin mini-Tylypahkan jostain! <3 
Elokuvat
Leipominen, kokkailu, uusien juttujen kokeileminen
...listaa voisin jatkaa varmaan loputtomiin.

Sitten taas ne mistä en tykkää yhtään, niihin lukeutuu monenlaiset ihmistyypit (minäminäminä-tyyli), eläintenkiduttajat millä tahansa tavalla, kaksnaamaiset paskiaiset... Lisäksi en voi sietää sieniä ihan vaan jo koostumuksensa takia, enkä taatusti suostu edes maistamaan muita mereneläviä kuin tonnikalaa ja lohta :D 

Viihdyn ihmisten seurassa, mutta myös oikein hyvin yksin. Lisäksi aina sosiaalisen päivän jälkeen tarvin omaa aikaa, että "lataudun" taas. 
Vieraassa seurassa voin vaikuttaa hiljaselta, mutta jos tunnet minut, niin asia ei ehkä sitten enää ole ihan noin :) 

Jos näet minut kaupungilla, ja sitten ns. vapaa-ajalla jossain ulkona, voi kontrasti olla aika iso. En minä missään jakkupuvussa kulje, mutta sellaisen ihan lievähkön mahdollisesti pinkkiin vivahtavan rock-henkisyyden (jos olen yhtään jaksanut siis panostaa...) toisessa päässä on sitten tyyppi, jonka hieman kulahtaneiden collareiden lahkeet on koirankarvoissa ja säästä riippuen ehkä vähän märätkin, takin/hupparin hihat on kuolassa ja kyseisen vaatteen rinnuksilta ja jopa selästä voi löytyä kuraisia tassunjälkiä... Meikit, jos niitä sattuu vahingossa olemaan, on mahdollisesti levinneet naamalle, koska koiraihminenhän ulkoilee säässä kuin säässä, eikä mulla ole kolmatta kättä sateenvarjolle, hihnan ja namituskäden lisäksi :) Ja kyllä, saatanpa lähteä noissa rytkyissä piipahtamaan ruokakaupassakin. Miksi en? Mitä hävettävää on siinä, että on koira ja myös tekee jotain sen kanssa? :)