maanantai 26. helmikuuta 2018

Kun vaara tulee lähellesi

Sanotaan, ettei saa antaa pelolle valtaa, mutta entä jos siitä huolimatta pelottaa?


Nyt on siis kysymys niistä nätisti sanottuna vatipääidiooteista, jotka kylvävät kaikenlaisia myrkyllisiä ja vaarallisia "herkkukasoja" teiden ja polkujen varsille koiria varten. 
Näistä on aina välillä etenkin keväisin liikkunut vähintäänkin huhua täällä Lahessakin, huhua siksi, kun jokainen ruokaläjä ulkona ei kuulu näihin, mutta tiedotetaan kuitenkin faktana että kyllä juu, myrkkyä on ja varmasti! Kuitenkaan eläinlääkäreille tai poliiseille ei ole ilmoitettu niistä kaikista puoliakaan, vaikka puhutaan että kaverinkumminkaimanserkun koira kuoli satavarmasti myrkkyyn. 

Toki nuokin aina järkyttää, että omassa kotikaupungissa tapahtuu jotain tuollasta, mutta nyt osui jo liian lähelle. 
Piikeillä/neuloilla terästettyjä nakinpaloja noin kilometrin päässä kotoa, ja ilmeisesti ollut myös myrkkyä, koska todistetusti yksi koira on kuollut, kun niitä ehti omistajan toiminnasta huolimatta syömään. Järkyttävää. En vaan keksi että mitä joku saa tuosta touhusta? Jos koirat niin ahdistaa, niin söisivät ihan itte myrkkynsä, ei ahdistais enää... Joo, jotkut jättää koirien jätökset keräämättä jopa tieltä, tämä ärsyttää kyllä mullakin ihan henkilökohtaisesti. Ei sekään silti niiden koirien syy ole millään tavalla! 

Ilmainen neuvo kaikille jotka vihaa nyt esimerkiksi koiria: Muuttakaa niin syvälle korpeen, ettei tarvi katella enää ikinä ketään.


Koppaostoksia suunnitellessa... 

10 kommenttia:

 1. Juuri avauduin samasta asiasta, vähän toisesta näkökulmasta: minua syö ihan hirveästi noi koirien läjät pitkin kävelyteitä! Järjestyslaki velvottaa läjät hoidetulta alueelta korjaamaan ja meilläpäin on jotkut tienpätkät miinoitettu niin täydellisesti että aikuisenkin on vaikea ulkoilla sotkematta itseään. Lapsista puhumattakaan. Siis täytyy myöntää, että en ihmettele, miksi noita koiranmyrkyttäjiä puskee esiin joka kevät.

  Mutta kun meillä kaikilla on oikeus olla taajamassa. Lapsiperheillä, ulkoilijoilla ja koirillakin. Onneksi tosi monet korjaa ne pökäleet pois kävelyteiltä ja korjaa toistenkin jätökset. Siitä olen tosi iloinen ja kiitän teitä koiranomistajia isosti! Mutta sitten on näitä v-päitä kuten kirjoititkin, jotka tuomitsee kaikki koirat ja tekee jotain noin tosi tosi tyhmää. Ei ketään tai mitään saa vahingoittaa, vaikka miten kovasti ottaisi kuuppaan.

  Toivotaan, että nuo v-päät saadaan kiinni ja vastuuseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin ne läjät teiden varsilla raivostuttaa, jopa keskellä tietä ja polkua niitä on tässä meidänkin kulmilla. Meidän koira menee aina ihan omasta halustaan johonkin pusikkoon, ryteikköön tai ojanpohjalle tarpeilleen, mutta jos sattuu jossain hoidetulla alueella hätäasia tulemaan, niin korjataan kyllä pois :)

   Poista
 2. Mitä ihmettä, piikeillä ja neuloilla terästettyjä nakinpaloja?!? Siis kamalaa, ei tuo ole enää normaalia ihmisen toimintaa vaikka vihaisikin koiria, tuohan on jo jotain psykopaatin touhua. Kamalaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain :( Mitä ihmeellisempiä herkkuja saa kuulla aina välillä löytyneen jossain päin Suomea, en nyt muista missä oli muutama vuosi sitten löytynyt keitettyjä kananmunia, joihin oli laitettu sisään partateriä...

   Poista
 3. Meidän lähistöllä oli myös viime kesänä joku levitellyt jotain myrkkyä koirien syötäväksi. Pistää kyllä vihaksi tuollainen! Meillä ei koiraa ole, niin ei itseä sinänsä kosketa ne uutiset, mutta kyllä ne silti suututtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä aina uhreina välttämättä ole ne koirat, voin niin hyvin kuvitella, miten pienen lapsen mielestä ne värilliset rotanmyrkkyrakeetkin voi näyttää karkilta :(

   Poista
 4. Asun itse Espoossa ja juuri kuulin, että tuossa lähellä kuntopolun ympäristössä olisi ollut levitettynä jotain ruokaa, jossa rotanmyrkkyä. Itse koiran - jackrussell - omistajana olen aina sydän syrjällään kun koira tuppaa syömään lähes kaiken löytämänsä ruoan. Itse kerään aina koirani jätökset oli sitten kesä tai talvi satoi tai paistoi. Silti tällainen "myrkkyjen" jättäminen koirien ulottuville on sairasta enkä ymmärrä minäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ahne koira, ja tulee kyllä kateltua aika tarkkaan että mitä se nuuskii, ettei oo mitään syötävää. Kotona tietää ettei mitään syödä luvatta, mutta ulkona se saattaa unohtua, jos tulee jotain herkkua vastaan.

   Poista
 5. Hulluja on joka lähtöön ja kyllä sitä joutuu itsekin omien koirien kohdalla välillä pelkäämään, etenkin pimeään aikaan :(. En vaan käsitä mikä saa jonkun tekemään jotain niin kamalaa viattomille otuksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tämä oli mennyt jostain syystä roskapostikansioon, enkä oo tajunnut sitä tarkistella pitkään aikaan :( Anteeksi.

   Joo, en uskalla myöskään antaa oman koiran esimerkiksi nuuskutella jossain pusikoissa, varsinkaan pimeällä. Ikinä tiedä mitä siellä on...

   Poista

Kiitos kun kommentoit!
Pysytäänhän kuitenkin asiallisella linjalla :)