perjantai 19. tammikuuta 2018

Hei hei mitä kuuluu?

Tammikuu on jo yli puolen välin, enkä oo postannu tänä vuonna vielä mitään :O Oh. Mutta korjataan se nyt.

Tein pienoisen muutoksen, ja suljin käsityöaiheisen blogini kokonaan. Sinne kuitenkin tulee sen verran harvoin mitään, tai ainakin aiemmin tuli, joten päätin laittaa ne vähäisetkin tänne. Jos jotakuta käsillä näpertelyt häiritsee, niin pahoittelen, ne voi selata ohi tai sitten vain siirtyä muualle :)

Joulu oli, tuli ja meni. Noin lyhyesti muotoiltuna. Oltiin pitkästä aikaa pohjosessa viettämässä joulua, kokoonnuttiin tätilään pienellä mutta tiiviillä porukalla, vain sisko harmillisesti puuttui. Mukavaa oli, ruoka oli hyvää ja sitä oli todellakin tarpeeksi, ja kaikki oli olleet myös kovin kilttejä, lahjojen määrästä päätellen.
Vuodenvaihde meni rauhallisesti, ei ostettu ainuttakaan rakettia eikä kyllä menty niitä mihinkään katsomaankaan. Jotkut naapurit ampui, mutta sen verran kaukana että näkyi vaan valoisia välähdyksiä. Kuutamo sensijaan oli mahtava, näytti hienolta kun on paljon lunta ja vain kuun tuoma valo, joka muuten oli kirkas! Keskellä yötä talvella oli suht valoisaa, paikassa jossa normaalisti on ihan säkkipimeää.

Nyt asustelen yksin vielä jonkun puolitoista kuukautta. Tämä aika syksystä lähtien on loppujen lopuksi mennyt aika nopsaan, vaikkei se siltä oo tuntunut. Viime lauantaina teki edelleen pahaa sanoa heipat ja päästää toinen lähtemään satojen kilometrien päähän, siihen ei totu puolen vuoden aikanakaan. Onneksi enää ei tarvi, seuraavalla tapaamiskerralla meidän perhe jää samaan kotiin.
Monenlaisia suunnitelmiakin on jo vireillä, ainakin ajatustasolla, mm. koirajutuissa. Rasse toivottavasti tulee toimeen kaverin koirien kanssa, ainakin kun tajuaa että ne on ihania hemaisevia tyttösiä, ja se mahdollistaa sitten yhteisiä treenejä ja muuta koirahärväämistä. Suunniteltiin jo, että lähetään tekemään metsäjälkeä, kun lumet sulaa. Mulla ei siitä käytännön kokemusta ole, kun kurssi meni viime vuonna sivu suun, mutta kaverilla onneksi on :)
Lisäksi mulla kiehtoo rallytoko niin paljon, että voi olla hyvinkin mahdollista, että alkeiskurssi ainakin käydään.

Mutta mitä teille kuuluu?

6 kommenttia:

 1. Varmasti ollut mukava joulu pohjoisessa, jossa kelitkin sen mukaiset! :) Olen pari kertaa ollut joulun aikoihin Ylläksellä. Siellä oli tunnelmaa. <3 Lounais-Suomessa oli musta joulu ja muutama aste lämmintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentteihin vastailu hieman venähti, hupsis ja anteeksi!

   Vuosi sitten täällä kotona Lahessa oli jouluna liukasta ja vettä jään päällä, ei lumesta tietoakaan... Se oli kammottavaa. Tuolla synnyinseudulla pohjosessa lunta on paikoin metrinkin verran ja lisää tulee, ja nyt on täälläkin jo sen verran että riittäis jo :)

   Poista
 2. Me oltiin myös pohjoisessa jouluna, ja siellä on ihan eri talvinen tunnelma kuin etelämmässä. Koirajutut on aina kiinnostavia. En olekaan kuullut rallytokosta. Mitä se on?

  Mulle kuuluu ihan hyvää, kiitos kysymästä :) Tulin juuri pieneltä tyttöjen viikonlopulta kotiin, ja oli ihana palata perheen luo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rallytoko on... öööh... Sellasta leikkimielisempää puuhastelua tokoon verrattuna :) Käy kaikille koirille, myös sekarotuisille. Suora lainaus tuolta sivustolta: "Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko kehitettiin siis aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä."
   Virallisia kisoja tuollakin lajilla siis on, ja kisaluokkia on muistaakseni neljä. En tiiä kisataanko me ikinä, mutta jos alkeiskurssi päästään käymään läpi, niin oon iloinen jo siitäkin :)

   Tässä vielä linkki, jos haluat lukea lisää: http://www.rally-toko.fi/sivusto/

   Poista
 3. Kiva päivitys nykytilanteesta ja menneestä!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!
Pysytäänhän kuitenkin asiallisella linjalla :)