perjantai 1. syyskuuta 2017

Sosiaalinen media ja kiusaaminen

https://yle.fi/uutiset/3-9800930


Lähes jokainen on jo varmaan jossain törmännyt tähän somekiusaustapaukseen.
Noita screenshotteja ja ylipäätään koko juttua lukiessa tulee vain mieleen, MIKSI? Miksi kukaan tekee tuollasta, mikä ihme saa ihmisen käyttäytymään noin... Riikka on (minun mielestäni) persoonallisen nätti ja mukavan sekä ystävällisen näköinen, ja vaikka joku jotain muuta mieltä onkin, niin se ei oikeuta kiusaamiseen, saatika kehottamaan ketään tappamaan itseään. Sairasta.

Lähes jokaiseen aiheeseen liittyvään julkaisuun minkä oon lukenut, on joku tullut selittämään, että Riikka itse on pahemman luokan kiusaaja. Jos jotain näyttöä tästä on pyydetty niin eipäs olekaan mistä näyttää... Yllätys. Nimittäin, itse olen juuri kyseisessä Naistenhuone-ryhmässä, ja en todellakaan ole huomannut siellä mitään ilkeilyä/kiusaamista/tms ylläpidon taholta.

Voin sanoa, että olen todella onnellinen, ettei omana kouluaikanani ollut juurikaan mitään sosiaalista mediaa. Voi elämä että olisin saanut paskaa niskaani siellä, vajaan 10 vuoden koulukiusaamisen verran... Tai no, irc-galleria taisi kyllä olla jo jossain vaiheessa, mutta sinnekin menin vasta joskus parikymppisenä. Olen siis säästynyt paljolta. Jos sen kaiken haukkumisen, kyttäämisen, silmätikkuna olemisen ja varkaaksi lavastamisen lisäksi olisin saanut päivittäin vielä lukea jotain vastaavaa kuin Riikka, niin en taatusti olis kestänyt sitä enää. Sekin oli jo ihan liikaa, että erään idiootin takia kaikki meni lopulta siihen pisteeseen, että jätin koulun kesken, alalta, josta olin haaveillut vuosia, ala-asteelta asti. Moni luulee lopetuksen syyksi edelleen sen mitä oon siitä silloin ja kauan sen jälkeenkin sanonut, että koulu ei vaan ollut ihan sitä, mitä kuvittelin. No ei ollut aina tosiaan sitä kaikkein mukavinta, mutta se nyt ei kuitenkaan se todellinen syy ollut.

Jos teistä tuntuu, että teillä on pakko mennä kommentoimaan somessa jollekin jotain negatiivista, niin miettikää ensin tarkkaan. Miettikää, voisitteko mennä sanomaan sen sille ihmiselle kasvotusten? Ja että onko se asia sellainen, minkä itse haluaisitte muilta kuulla?

Kaikista ei tarvi tykätä, eikä jokainen ihminen voi mitenkään olla kaikkien mieleen vaikka olisi kuinka joku miss universum. Mutta ei sitä tarvi mennä niille kertomaan, jotkut asiat voi pitää ihan vaan omana tietonaan.  


2 kommenttia:

  1. Ihan käsittämätöntä miten ihmiset voi olla niin ilkeitä/pahantahtoisia/ymmärtämättömiä/pahoinvoivia, tai mistä tämmöinen purkautumisen tarve sitten kumpuaakaan. Itsellä on myös tausta koulukiusattuna ja paljon kaikkea muutakin ehtinyt elämässä nähdä/kuulla, mutta edelleen jotenkin yllätyn siitä, miten joku voi sanoa toiselle sen kummempia miettimättä "tapa ittes". Tulee jotenkin niin avuton ja turhautunut olo kun haluaisi vaikuttaa asioihin muttei pysty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. En äkkiseltään keksi mitään, mikä olis pahempaa sanoa toiselle kun tuo...

      Poista

Kiitos kun kommentoit!
Pysytäänhän kuitenkin asiallisella linjalla :)